Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

"Digi-content" Πρόγραμμα επιδότησης για το ηλεκτρονικό εμπόριο

H δράση  “digi-content” απευθύνεται στην βιομηχανία εμπορικού και δημιουργικού περιεχομένου για τη δημιουργία και ηλεκτρονική διανομή ψηφιοποιημένων αγαθών και υπηρεσιών και αφορά την ενίσχυση επιχειρήσεων που λειτουργούν εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

  • Που απευθύνεται το digi-content;
Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι εταιρικές επιχειρήσεις (Ανώνυμη Εταιρεία, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρεία, Ετερόρρυθμη Εταιρεία) καθώς επίσης και οι ατομικές επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β’ ή Γ’ κατηγορίας.
  • Ποιες ενέργειες χρηματοδοτούνται;
Κάθε επιχείρηση που θα συμμετάσχει στη Δράση digi-content  μπορεί να υποβάλει επενδυτική πρόταση στο πλαίσιο των ακόλουθων επιλέξιμων ενεργειών:
Ε(1): Ψηφιοποίηση περιεχομένου (μέχρι 40% του επενδυτικού σχεδίου)
Ε(2): Επεξεργασία, τεκμηρίωση, εμπλουτισμό, διαχείριση, μετατροπή και διάθεση του ψηφιακού περιεχομένου σε πολλαπλά κανάλια (μέχρι 80% του επενδυτικού σχεδίου)
Ε(3): Προβολή και προώθηση του ψηφιακού περιεχομένου μέσω Διαδικτύου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων σύγχρονων μέσων (μέχρι 20% του επενδυτικού σχεδίου)
Ε(4): Αξιοποίηση και Εμπορική Εκμετάλλευση του ευρυζωνικού περιεχομένου (μέχρι 20% του επενδυτικού σχεδίου).
  • Ποιές  δαπάνες επιχορηγούνται;
Στα πλαίσια υλοποίησης των ενεργειών Ε(1) και Ε(2), είναι επιλέξιμες οι παρακάτω κατηγορίες δαπανών:

ΚΔ (1) «Δαπάνες Προμήθειας Εξοπλισμού»
ΚΔ (2): «Δαπάνες Προμήθειας Λογισμικού και Υπηρεσιών Λογισμικού με τη μορφή «Software as a Service».
ΚΔ (3): «Δαπάνες Υπηρεσιών Υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου και/ ή συνδρομητικών υπηρεσιών τεχνολογικού περιεχομένου και ψηφιακών υπηρεσιών ενημέρωσης-προβολής»

  • Προϋπολογισμός και ποσοστά επιχορήγησης των Επενδυτικών  Σχεδίων
Ο μέγιστος προϋπολογισμός ανά Επενδυτικό Σχέδιο ενίσχυσης μπορεί να ανέρχεται μέχρι του ποσού των 400.000 ευρώ. Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενο Επενδυτικό Σχέδιο ενίσχυσης ορίζεται στις 10.000 ευρώ.
Το ανώτατο ύψος του προτεινόμενου προϋπολογισμού ανά υποβαλλόμενη πρόταση διαμορφώνεται με βάση το μέγεθος του Δικαιούχου.
  • Προθεσμία υποβολής
Η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση digi-content θα διαρκέσει από την 6η Δεκεμβρίου 2010 έως την 14η  Ιανουαρίου.
Αναλυτικές πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό καθώς και οι Οδηγοί της δράσης βρίσκονται διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα της εταιρίας «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.digitalaid.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: